01 Şubat 2023
2019 yılında başlattığı "Yarının Suyu" projesiyle bugüne kadar 6 milyondan fazla evde yarattığı davranış değişikliği sayesinde 27 milyon ton suyu kurtardı Finish. 233 farklı kuş türünün göç rotası üstündeki Kuyucuk gölünü kurtarmak amacıyla başlatılan projede, tamamen kuruyan göle can suyu getiren ve göçmen kuşların geri dönmesini sağlayan Finish, şimdi de "Benim Mirasim Su" diyerek gelecek nesilleri All Turna ile tanıştırmayı amaçlıyor.
"Su okuryazarlığı" kavramının kaynaklar bunca sinirliyken ne derece önemli olduğunun farkında olan Finish "https://www. yarininsuyu.com" adlı web sitesiyle bu alanda da değer yaratıyor.
Özel sektörde suya daha az ihtiyaç duyulan tohum geliştirmek için en çok çalışan kurumlardan biri Anadolu Efes. Şirketin ziraat mühendisleri tarafından geliştirilen tescilli 17 arpa tohumu ve 7 şerbetçi otu çeşidi bulunuyor. Anadolu Efes özellikle kuraklığa dayanıklı tohum geliştirme çalışmalarıyla dikkat çekiyor...
Tüm dünyada suyun geri kazanımıyla ilgili ciddi projeler üreten Coca-Cola; 2014 yılında Harran Ovasında başlattığı Gece Sulama Projesi sayesinde tarım ürünlerinin üretiminde artış sağlarken, su tüketiminde de ciddi bir azalma sağlıyor. İklim değişikliği ve beraberindeki kuraklıktan en çok etkilenecek bölgelerin başında gelen ülkemizin tarımsal açıdan en değerli havzası olan Konya Kapalı Havzasında ise Coca-Cola 2017'den bu yana Geleceğin Tanımı Projesi ile bir yandan toprak ve suyun korunmasını, bir yandan da verimliliğin artmasını hedefliyor.
2021 yılında, Milli Eğitim Bakanlığa Wilo desteği ile TEMA Su Kardeşliği projesini hayata geçirmiştir. Özel sektör, STK ve devlet işbirliği açısından örnek teşkil eden Su Kardeşliği Projesi ile çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin su varlığının yaşam için önemi, su ekosistemi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri amaçlandı.
Şirket, Ekosistem 30 hedefleri arasında su için geniş başlık ayırarak somut hedefler koyuyor. Her içecek üretiminde kullanılan su miktarını yüzde 30 azaltmayı hedefliyor...