02 Mart 2022
"Başka bir şirket mümkün" ifadesini Mey Diageo'dan sıklıkla duyuyoruz. Anlamı nedir? Mey Diageo olarak, kendimizi Türkiye ve dünyada gastronominin, tarımın, turizmin önemli bir bileşeni olarak görüyoruz. Bu ekosistemlerle dayanışma içinde olup, onlar ilerledikçe ve yükseldikçe hep beraber yüksele- ceğimize inanıyoruz. Ekosistemimize destek vermek için birçok dayanışma projesi gerçekleştiriyoruz. Bu destek- lerin temelinde önemli bir felsefe var: Biz başka bir şirketin mümkün olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Sanatı destekleyen, tüm canlıların haklarını savunan, çevreye pozitif etki yapan bir şirket mümkün.
Biraz daha açabilir misiniz? Bu yaklaşımı saygı çerçevesinde üç temel üzerine inşa ediyoruz; insana, do- gaya, paydaşlarımıza saygı. Hedefimiz rakamlar değil, iyilik ve yaratıcılıkla beraber anılmak. Örneğin; Türkiye'de tarım işçilerine aynı şartların konulmasına öncülük ediyor, bağlarımızda çalışan kadın ve erkek emekçilere aynı koşulları sağlıyor, aynı yevmiyeyi veriyoruz. 2017'den bu yana 320 sürdürülebilirlik projesini hayata geçirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Ekosistem dayanışması çerçevesinde kamu, çiftçi, müşteri, tarım işçileri, sektör çalışanları, kültür-sanat sektörü, STK'lar, çalışanlar gibi farklı kitleler için projeler geliştiriyoruz.
Çünkü kurumsal sosyal sorumluluğu- nu yerine getirmenin de ötesinde sorumlu bir sosyal kurum olmaya çalışan bir şirket mümkün.
Toplumsal cinsiyet dengesi öncelikli konularından biri. Kalite, üretim, pazarlama, finans gibi önemli departmanlarımız kadın yöneticilerimize emanet. İcra kurulumuzda erkek-kadın temsiliyeti eşit. Kadın çalışanları- mız 2021 mali yılında terfilerin yüzde 63'üne hak kazandı. Kadınların toplumsal ve ekonomik hayattaki varlığı nın güçlenmesini ve işgücüne katılım oranının artmasını destekliyor, saha ve fabrika rolleri gibi erkek egemen olarak görülen iş dallarında kadınların sayısı- nın artırılması için çalışıyoruz. Amacımız, işgücüne katılım konusunda hem kadın hem de erkekler için geçerli olan üretime katılma hakkının her birey için eşit olmasını sağlamak. Fırsat eşitliği sağlayarak cinsiyet bağımsız olarak her alanda çalışanlarımızın farkındalığını artırmak.
İş ilanlarında cinsiyet ayrımcılığına neden olabilecek ifadelere yer vermiyor, işe alımlarda yetkinlik ve deneyimine bağlı olarak kadın ve erkek başvurularını eşit değerlendiriyor, değerlendirme sürecinde aynı yetkinlik- lerde kadın ve erkek varsa kadın adayları tercih etmeye çalışıyoruz. Bunlar çalışmalarımızdan sadece birkaçı... Hedefimiz bir gün kadın-erkek dengesini sağlayarak insan olmayı kutlayacağımız seviyeye gelebilmek. Konuya cinsiyet dengesinden öte, çeşitlilik ve kapsayıcılığın ön planda tutulduğu bir kurum kültürü oluşturma çerçevesinden bakıyoruz. Bu da ancak dilde ve düşüncede farkındalığın olduğu, empati ve anlayışa sahip, ifade özgürlüğünün yaşanabildiği, önyargısız bir atmosfer yaratmak mümkün. İnsana, doğaya ve paydaşlarımıza saygı anlayışımızla, başka bir şirketin mümkün olduğunu göstermek adına çalışmaya devam edeceğiz.