Damla Sulama Projesi’yle Bağlarda %50 Su Tasarrufu

05 Eylül 2022

Mey|Diageo Damla Sulama Projesi’yle Bağlarda %50 Su Tasarrufu Sağlayacak

Mey|Diageo, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yer alan Şahyar bölgesinde hayata geçirdiği Damla Sulama Projesi’yle, 60 hektarlık alanda 15 bin metreküpten fazla su geri kazanımı sağladı.

Daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dünya yaratmaya yardımcı olmak için çalışmalarını Diageo’nun global ölçekte belirlediği 2030 Ekosistem Hedefleri doğrultusunda sürdüren Mey|Diageo; 2026’ya kadar su kıtlığı olan bölgelerde kullandığından daha fazlasını yerine koyma hedefi çerçevesinde Damla Sulama Projesi’ni hayata geçirdi. Manisa Alaşehir’de yer alan Şahyar bölgesindeki çiftçilerin bağlarında ürün kalitesinin artırılması, verimin yükseltilmesi ve bağcıların gelirinin artırılması için hayata geçirilen proje kapsamında, 60 hektarlık alanda damla sulama yapılabilecek altyapı oluşturuldu ve 1 Temmuz 2021 – 30 Haziran 2022 tarihlerini içeren 2022 mali yılında 15.192 metreküp su geri kazanımı sağlandı.

40 bin metreküpten fazla kullanılan suyun yerine konması için proje başladı

Projeyle ilgili açıklama yapan Mey|Diageo Genel Müdürü Levent Kömür, “Ekosistem 2030 Hedeflerimizden biri, Dünyamız için çok kritik bir kaynak olan suyla ilgili. 2026’ya kadar su kıtlığı olan bölgelerde kullandığımızdan daha fazlasını yerine koymak için etkin çalışmalar yürütüyoruz. Değişen iklim koşulları, üzüm yetiştirmek için geleneksel sele dayalı sulama sistemlerinin kullanımıyla birleştiğinde, toprağın ve kuyuların kurumasına neden oluyor. Biz de fabrikamızın ve deneyim merkezimizin bulunduğu Alaşehir’de, Şahyar bölgesinde 2021’de su sıkıntısı çeken 60 hektarlık bir alanda özel bir proje başlattık. Projemiz kapsamında oluşturduğumuz damla sulama altyapısıyla, önceki sisteme göre %50 daha az su kullanılmasını sağlayacağız.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Şahyar projemizle birlikte, 2022 yılı içerisinde su stresi yaşanan 4 bölgede toplam 40 bin metreküpten fazla suyun geri kazanılması amacıyla çalışıyoruz. Böylece geri kazanılacak toplam su miktarı yaklaşık 16,2 olimpik havuzun hacmine eşit oluyor. Çalışmalarımız, çabalarımız sürecek. En büyük temennimiz, hepimizin çabasıyla suyu ve su kaynaklarımızı koruyabilmek.”

Başka bir şirket mümkün

“Tohumdan kadehe kadar sürdürülebilirliğe öncülük etme” yaklaşımıyla çalışmalarını sürdüren ve sektöründe öncü çalışmalarla daha sürdürülebilir bir dünya için mücadele eden Mey|Diageo; kurumsal sosyal sorumluluğunu yerine getirme hedefinin de ötesinde, sorumlu bir sosyal kurum olma hedefiyle çalışıyor. Gerçekleştirdiği projelerle “Sanatı destekleyen, tüm canlıların haklarını savunan, çevreye pozitif etki yapan bir şirket mümkün” diyen şirket; 2030 yılına kadar yaşadığı, çalıştığı, kaynaklarını kullandığı ve satış yaptığı her yerde toplum üzerinde olumlu bir etki yaratma hedefiyle çalışmalar yürütüyor.

Mey|Diageo’nun 2021 Sürdürülebilirlik Raporu’na ulaşmak için:

Mey|Diageo hakkında

Tekel’in alkollü içkiler bölümünün özelleştirilmesiyle 2004’te kurulan Mey, Türkiye’de biri üretim diğeri satış ve pazarlama olmak üzere iki ayrı şirket olarak faaliyetlerine devam ediyor. Mey, 2011’den itibaren, yaklaşık 180 ülkede ticari faaliyetleri ve 80 ülkede bölge ofisleri bulunan alkollü içki üreticisi Diageo’nun şemsiyesi altına girdi. Kurulduğu günden bu yana topluma karşı sorumlu bir şirket olmayı sürdüren Mey, çalışanlarının yeteneklerini ve markalarının gücünü birleştirerek, distribütör ve satış ekipleriyle birlikte 2 binden fazla çalışanıyla Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri haline geldi.

Bilgi için

Selim Zeytinoğlu / BN Stratejik İletişim / [email protected]

Sürdürülebilirlik

Tümünü Gör